aA
Artėjant Kalėdoms, susimąstome, kaip gi šiemet puošime eglutę? Ar rinksimės tradicinę, ar ieškosime naujovių? Siūlome keletą puikių idėjų. Ir ne vien dėl to, kad paprastos eglutės yra galbūt atsibodusios. Verta kažką pakeisti jau vien tam, kad tos žaliosios miško gražuolės, užuot numirusios per mėnesį mūsų namuose, liktų žaliuoti miške ir gryninti orą bei maloninti mūsų akį.
Vaikiška eglutė
Vaikiška eglutė
Kompozicijos pagrindas
Kompozicijos pagrindas

Taigi, pasitelkime savo fantaziją ir sukursime pačią nuostabiausią ir originaliausią eglutę. Štai kad ir ši, netradicinė, padaryta iš vaisių - obuolių ir šermukšnių. Ji neužims daug vietos, nuo jos nebyrės spygliai, o atrodo ji išties žaismingai ir jaukiai. Kalėdinę nuotaiką paryškina žalias vazonėlis su blizgančiomis žvaigždutėmis. Tokį vazoną puikiausiai galima pasidaryti ir namie iš seno molinio vazono. Tereikia jį apipurkšti dažais (geriausia - iš balionėlio), o dažams nudžiūvus, papuoškite vazonėlį žvaigždutėmis, pasinaudojant trafaretu ir bronziniais dažais.

Į vazoną įstatykite kūgio formos putplastį (Galite panaudoti kūgelį iš specialios

Auksinis medelis
Auksinis medelis

medžiagos, naudojamos puokščių gamyboje. Jų galima rasti gėlių parduotuvėse, bet jos yra pakankamai brangios - "Florexlit" parduotuvėje kainuoja apie 23 Lt), į kurį prikaišykite mažų smailų medinių pagaliukų. Tai gali būti mini iešmeliai šašlykams arba netgi dantų krapštukai, jeigu smaigstomi objektai nebus dideli.

Kiparisas vietoje eglutės
Kiparisas vietoje eglutės

Kompozicijos elementus kaišykite kaip galima arčiau vienas kito, o likusius tarpelius užpildykite žaliomis šakelėmis arba šakelėmis su šermukšniais. Panaudoti galima daugybę dalykų, kurių yra kiekvienuose namuose.

Štai blizganti eglutė, kuri susideda iš kiparisinio vainiko ir mini "eglutės" iš paprasčiausio "lietučio". Šią "eglutę" padaryti labai paprasta. Į vazonėlį įberkite smėlio, uždėkite paruoštą vainiką, o į viduryje įsmeikite "eglutę" iš lietučio. Vainiką dar galite papuošti įvairiomis detalėmis.

Mišrių šakų ir kankorėžių kompozicija

Eglutė iš kipariso medelio - irgi alternatyva, jeigu nenorite ilgai terliotis, komponuodama. Ją tereikia papuošti tuo, kas jums labiau prie širdies - ar mažyčiais žaisliukais eglutei, ar natūraliomis gamtinėmis priemonėmis. Jeigu turite gražią medelio šaką - galite ją panaudoti, tuomet jūsų eglutė bus tikrai su polėkiu.

Metalinė eglutė
Metalinė eglutė

Nebijantiems drąsių ir netradicinių idėjų siūlome metalinę eglutę - žvakidę, kurią galėsite papuošti ir žaisliukais. Atrodo tikrai originaliai!

Jeigu visgi jaučiate nostalgiją tikrai eglei, galite sukurti kompoziciją iš įvairių rūšių eglių šakelių. Tai gali būti puokštė ant stalo arba tiesiog vaikiška žaisminga eglutė. Vaikai juk visada

Aukso ir žalumos derinys
Aukso ir žalumos derinys

su didžiausiu nekantrumu laukia eglutės puošimo, taigi, galite leisti pasireikšti jų fantazijai. Papuošta kankorėžiais, negliaudytais žemės riešutais ir ryškiais kaspinėliais, tokia eglutė atrodys be galo linksmai.

Vaikiška eglutė
Vaikiška eglutė

Jeigu nemėgstate perkrautos eglutės, paprasčiausiai papuoškite ją geltonais bronziniais kaspinėliais - jie suteiks eglutei jaukumo ir šiltumo. Žaisliukų galite pasidaryti ir iš šiaudų - juk jokie pirktiniai žaislai savo šiluma neprilygsta tiems, kuriuos pasidarome savo rankomis

Gyva eglutė vazone
Gyva eglutė vazone

ir su meile.

Na, o patiems didžiausiems tradicinės eglutės šalininkams siūlome ją užsiauginti. Tokia eglutė galės žaliuoti jūsų balkone eilę metų. Tačiau atminkite, kad, pasibaigus šventėms, negalima eglutės iškart nešti į šaltį - ją reikia pripratinti prie minusinės temperatūros. Todėl pirmiausia ją palaikykite keletą dienų laiptinėje ar kitoje patalpoje, kur temperatūra yra žemesnė, nei kambaryje, bet aukštesnė, nei lauke.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.