aA
Daugelis vyrams skirtame žurnale "Playboy" besipuikuojančių gražuolių yra nesveikai plonos, rodo paskelbti tyrimo rezultatai. Mokslininkai nustatė, kad net 7-ioms iš 10 žurnale pristatomų merginų trūksta svorio. Tyrimo rezultatai ir vėl atgaivino visuotinį rūpestį dėl to, kad žiniasklaidos platinamas merginų bei jaunuolių įvaizdis nėra "sveikas".
Playboy
Kanados Ontarijo valstijoje esančio Jorko universiteto mokslininkai Peteris Katzmarzykas ir Caroline’a Davis išstudijavo 240 moterų, kurių nuotraukos buvo spausdinamos žurnale "Playboy" 1978-1998 metais, svorį, apimtis ir ūgį.

Kaip rašoma moksliniame žurnale "Nature", vidutinis merginų kūno svorio indeksas sudarė 18.1 kilogramą vienam kvadratiniam metrui, kai tuo tarpu mažesnis nei 18.5 indeksas reiškia svorio trūkumą.

Tyrimo išvadoje rašoma: "Jeigu "Playboy" žurnale publikuojamose nuotraukose užfiksuotos merginos yra laikomos idealiomis moterimis, tada faktas, kad net 70-čiai procentų iš jų trūksta svorio, tik paryškina socialinį spaudimą moterims, kurios skatinamos būti plonos, ir padeda paaiškinti, kodėl tiek daug moterų yra nepatenkintos savo kūnu ir kenčia nuo mitybos sutrikimų."

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.