aA
Bendrovė “Intel” pirmadienį pareiškė sukūrusi mažiausią ir greičiausią tranzistorių, kurį naudojant ateityje bus galima kurti daug spartesnius procesorius asmeniniams kompiuteriams ir kompiuteriniams įtaisams.
Naujasis tranzistorius gali atlikti 2 mlrd. skaičiavimų per laiką, kurio reikia kulkai nuskrieti kelis centimetrus. Įtaiso maitinimui naudojama ypač žema įtampa.

Kaip teigia “Intel”, ateinantį dešimtmetį bendrovė gamins procesorius iš daugiau kaip 400 mln. tokių tranzistorių. Ateities procesoriai veiks maždaug 10 GHz (gigahercų) sparta, bus maitinami mažesne nei 1 V (volto) įtampa. Dabartiniai “Pentium 4” lustai veikia iki 1,5 GHz sparta, juose yra 42 mln. tranzistorių.

IBM korporacija pirmadienį taip pat paskelbė gaminsianti naujus galingus lustų rinkinius, skirtus ryšio įrangai ir tarnybinėms stotims.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.