aA
Reikšdami nepasitenkinimą Lenkijos muitininkų darbu, krovinių automobilių vairuotojai ketvirtadienį Marijampolės rajone buvo užblokavę kelią Kaunas-Marijampolė-Suvalkai.
Pasak Policijos departamento prie VRM, apie 13 val. 50 min. Kalvarijų pasienio kontrolės punkte susirinko maždaug 100 krovininių automobilių vairuotojų ir, atsistoję ant kelio, blokavo eismą į abi puses.

Apie 14 val. 55 min. kelio blokada buvo nutraukta. Incidentų per blokadą nebuvo.

Su kelią blokavusiais vairuotojais buvo susitikę Lenkijos Budzisko punkto muitinės pareigūnai.

Iki kelio blokavimo, įvažiavimo į Lenkiją laukė 9 kilometrų krovinių automobilių eilė.

Penktadienį ryte eilėje įvažiuoti į Lenkiją prie pasienio kontrolė punkto laukė 3 kilometrų eilė.

Lietuvos pasienio policijos duomeninis, penktadienio naktį Kalvarijos-Budzisko kelio punktą kirto 417 krovinių automobilių. Tai yra truputį daugiau, nei ketvirtadienio naktį.

Lenkijos vyriausiosios muitų valdybos atstovė spaudai Krystina Urbanska BNS korespondentui pripažino, kad eilė ketvirtadienį buvo labai padidėjusi dėl lenkų muitininkų kaltės.

Pasak jos, muitininkai Budzisko poste "per nesusipratimą" buvo pradėję tikrinti krovininių automobilių kėbulus, ieškodami nelegalių keleivių, nors prieš tai peršvisdavo automobilius rentgeno spinduliais.

Atsiklausę vadovybės, lenkų muitininkai atsisakė šios procedūros.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.