aA
Po laboratorinių tyrimų nustatyta, kad Vilniaus rajono Paberžės seniūnijos Visalaukės kaime nugaišęs kolių veislės šuo sirgo pasiutlige.
Dar vienas pasiutligės atvejis užregistruotas kitame rajono pakraštyje - Mickūnų seniūnijos Kairėnų kaime. Čia vienos sodybos gyventojas prie savo šuns būdos rado negyvą lapę. Ištyrus jos smegenis Nacionalinėje veterinarijos laboratorijoje buvo nustatyta, kad žvėrelis sirgo pasiutlige.

Nuo metų pradžios Vilniaus rajone jau užregistruota 12 pasiutligės atvejų. Tuo tarpu praėjusiais metais jų buvo tik šeši.

Pagausėjo nugaišusių nuo pasiutligės gyvūnų ir netoli nuo sostinės esančiuose Molėtų bei Širvintų rajonuose. Molėtų rajono Luokesos seniūnijos Degsnės kaime nuo šios ligos nugaišo kumelė, o Širvintų rajono Musninkų seniūnijos Viršuliškių kaime - karvė.

Kaip informavo Eltą Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje, šių rajonų gyventojai turi vakcinuoti savo gyvulius nuo šios pavojingos ligos. Būtina kreiptis į vietos veterinarijos gydytojus. Nuo pasiutligės vakcinuojama nemokamai.

Šiemet per 11 mėnesių šalyje užregistruota net 788 pasiutligės atvejai. Pernai per tą patį laikotarpį pasiutligė užregistruota 311 kartų. Labiausiai liga plito lapkričio mėnesį - pasiutlige susirgo net 110 gyvūnų. Iš 44 respublikos rajonų net 43 buvo nustatyti šios ligos židiniai. Ši grėsminga liga kol kas aplenkė tik vienintelį Švenčionių rajoną.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.