aA
Lietuvos katalikų Bažnyčios atstovai ir Seimo vadovas pirmadienį apsikeitė nuomonėmis dėl azartinių lošimų legalizavimo Lietuvoje. Seimui antradienį bus pateiktas Vyriausybės patvirtintas Azartinių lošimų įstatymo ir Azartinių lošimų mokesčio įstatymo projektas.
Roulette
Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas pirmadienį savo kabinete priėmė Lietuvos Vyskupų konferencijos pirmininką, Kauno arkivyskupą metropolitą Sigitą Tamkevičių ir Vyskupų konferencijos sekretorių Kazį Borutą.

Po susitikimo S. Tamkevičius sakė, jog Katalikų bažnyčia "lošimų klausimu nėra pozityviai nusiteikusi".

Bažnyčios nuomone, azartiniai lošimai turi ne vieną neigiamą aspektą: jie gali įtraukti žmogų į azartą, per kurį šis gali prarasti ne tik savo nuosavybę ar dvasinę pusiausvyrą, bet ir nusižudyti.

Pasaulinė praktika, pasak S. Tamkevičiaus, rodo, jog aplink lošimų namus buriasi įvairios nusikalstamos struktūros.

"Dar mūsų valstybė nėra tokia, kuri sugebėtų gerai kontroliuoti nusikalstamumą. Atsirandantys lošimo namai sukels dar daugiau problemų", sakė Vyskupų konferencijos pirmininkas.

Paklaustas, ar pavyko įtikinti Seimo pirmininką dėl lošimo namų legalizavimo, S. Tamkevičius sakė, jog tokio tikslo neturėta, o tik norėta išsakyti argumentus.

Seimo pirmininko Artūro Paulausko teigimu, Bažnyčios atstovai kategoriškos nuomonės dėl lošimų namų nepareiškė.

"Aš supratau, kad jie nėra kategoriškai prieš, bet nori, kad būtų griežčiau reglamentuota, kad žmonės neprarastų visų savo pinigų", sakė A. Paulauskas

"Sutikome, kad į Seimą patekęs įstatymas nėra tobulas", pridūrė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.