aA
Ketvirtadienį filipinietis studentas, studijavęs kompiuterių programavimą, per televiziją prisipažino galėjęs per neatsargumą paskleisti virusą "Love Bug", praėjusią savaitę nusiaubusį viso pasaulio kompiuterių sistemas.
Iš susijaudinimo suprakaitavęs ir veidą nuo televizijos kamerų užsidengęs audeklo skiaute, buvęs Filipinų kompiuterių koledžo AMA studentas Onelis de Guzmanas, kuris pastaruoju metu slapstėsi nuo policijos, vis dėlto tiesiogiai neprisipažino sukūręs šį virusą.

"Tai viena problemų, kurią mes geriau paliksime ateičiai", - vietiniu filipiniečių dialektu sakė O.de Guzmanas, o jo žodžius į anglų kalbą išvertė jo advokatas Rolando Quimbo.

Buvęs studentas sakė nesąs tikras, kad jis tikrai pasiuntė virusą į kompiuterinę erdvę.

Paklaustas, ar jis galėjo netyčia tai padaryti, O.de Guzmanas atsakė: "Gali būti". 23 metų vaikinas pridūrė, kad dėl šio viruso, per kelias valandas nusiaubusio pasaulio elektroninio pašto sistemas, paleidimo galėjo būti kaltas jaunatviškas nerūpestingumas. Tačiau dėl šio nerūpestingumo daugelio pasaulio šalių vyriausybės ir įvairios organizacijos gali turėti dešimtis milijardų dolerių nuostolių.

"Lietuvos rytas"