aA
Slampinėjantieji po Seimo pirmųjų rūmų holą ketvirtadienį galėjo stebėti keistą reiškinį. Apie pusvalandį viename iš minkštasuolių skendėjo Kauno meras Vytautas Šustauskas, nerimastingai besidairantis į laukujes duris, vedančias į vidinį Seimo kiemą.
Laikinosios sostinės galva kategoriškai atsisakė bendrauti su žurnalistais ir aiškintis dėl neįprasto savo elgesio. Keista buvo tai, kad V.Šustauskas su niekuo nebendravo, tik stebeilijosi į duris. Žurnalistams jis paaiškino turįs paslapčių, kuriomis dalytis nenorįs.

Slaptas V.Šustausko planas paaiškėjo tada, kai tose duryse pasirodė premjeras Andrius Kubilius, atvykęs į plenarinį Seimo posėdį.

Laikinosios sostinės meras puolė prie Vyriausybės vadovo ir karštai su juo pasilabino.

Apstulbusiam ministrui pirmininkui V.Šustauskas įteikė voką ir fotoalbumą su Kauno vaizdais. Nustebęs A.Kubilius nespėjo nė padėkoti, kai Kauno meras ėmė prašyti jo skirti laiko audiencijai.

Tačiau dovanų, matyt, būta menkų, nes A.Kubilius atsakė aptakiai: "Pagalvosime, apsvarstysime tai..."

Tuo ir baigėsi trumpas dviejų įžymybių pasimatymas. V.Šustauskas nubidzeno savais keliais, o jam nutolus premjero veidas įgavo tokią, sakykim, labai nemalonią išraišką...

Komentuoti šį susitikimą ir atskleisti, kas buvo V.Šustausko dovanotame voke, A.Kubilius kategoriškai atsisakė.