aA
Žmonėms, nuolat pamirštantiems kompiuterio slaptažodžius, bendrovė “Siemens” sugalvojo kitokį būdą išlikti diskretiškiems: pelę, kuri įsimena vartotojo pirštų atspaudus.
"ID Mouse"
“Siemens” naująjį įrenginį, pavadintą “ID Mouse”, praėjusią savaitę pristatė “Asia Telecom 2000” parodoje. Kompiuteriu galės naudotis tik asmuo, kurį “ID Mouse” užfiksavo kaip galimą vartotoją.

Pelės viršutinėje dalyje yra sensorius, kuris atpažįsta vartotojo pirštų atspaudus. Kompiuteryje saugoma visa informacija apie galinčius juo naudotis vartotojus. Atspaudai patikrinami ir ,jei sutampa su jau esančiais kompiuteryje, leidžiama juo dirbti.

“Siemens” yra viena iš daugelio bendrovių, tobulinančių naujas biometrines vartotojų atpažinimo technologijas.

Vieno kvadratinio centimetro dydžio mikroschemą, nuskaitančią atspaudus, sudaro 65 000 specialių jutimo elementų. Ji labai tiksliai atpažįsta asmens atspaudus netgi jei vartotojas yra įsipjovęs pirštą.

Saugumo sumetimais, vartotojui nusprendus padaryti pertraukėlę ir gurkštelėti kavos, atsiranda ekrano užsklanda, kuri nuimama prie kompiuterio prisėdus tam pačiam asmeniui.

Savo išvaizda “ID Mouse” beveik nesiskiria nuo įprastų pelių. Įrenginiui prijungti reikalinga USB sąsaja ir bent jau “MS Windows 98” operacinė sistema.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.