aA
Interviu telefonu Lietuvos televizijos naujienų laidai "Panorama" ketvirtadienio vakarą V. Landsbergis sakė matąs tai "kaip tęsinį, pasitraukimą nuo atsakomybės ir valstybės reikalų, kuris prasidėjo praėjusių metų pradžioje".

Pastaruoju metu konservatorių partijoje ar Seimo frakcijoje G. Vagnorius nebeturėjo jokių pareigų.

G. Vagnorius tarp konservatorių Seime ir pačioje partijoje turi šiek tiek šalininkų, oponuojančių V. Landsbergiui, tačiau jų yra aiški mažuma.

Ketvirtadienį viešame pareiškime ekspremjeras G. Vagnorius pranešė sustabdąs savo narystę Konservatorių partijoje. Jis paragino valdančiąją partiją "neatsisakyti" 1996 metų rinkimų pažadų ir "grįžti" prie konservatorių rinkimų programos, nuo kurios nutolta pernai vasarą.

"Aš negavau jokio oficialaus pareiškimo tuo klausimu. Vykdomasis sekretorius taip pat nėra gavęs. Todėl toks būdas pats savaime reiškia, kad G. Vagnorius realiai jau buvo sustabdęs narystę, nutolęs nuo partijos reikalų ir galbūt nuo jos tikslų. Tai nėra labai netikėta", sakė V. Landsbergis.

G. Vagnorius, kuriam dabar 42-eji metai, Lietuvos premjeru buvo 1991-92 metais ir nuo 1996-jų.

1999 metų gegužę jis atsistatydino, spaudžiamas Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus kaip nesugebėjęs reaguoti į Rusijos krizės pasekmes Lietuvai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.