aA
Jugoslavijos prezidentas Slobodanas Miloševičius gali baigti savo karjerą kartuvėse, o jo budeliu tapti pati serbų tauta, sako Kroatijos prezidentas Stjepanas Mesičius ketvirtadienį išspausdintame interviu.
S. Mesičius, kuris surengė oficialų vizitą į Prancūziją, taip pat sakė, kad Kroatija visiškai bendradarbiaus su Jungtinių tautų (JT) karo nusikaltimų tribunolu Hagoje ir teiks jam bet kokią pageidaujamą informaciją - net ir apie Kroatijos karininkus.

Interviu dienraščiui "Le Figaro" S. Mesičius sakė, jog dar prieš devynerius metus, Jugoslavijos konflikto pradžioje, jis įspėjo S. Miloševičių, kad jo siekis sukurti Didžiąją Serbiją baigsis šios šalies sumažėjimu iki sostinės Belgrado apygardos.

"Aš jam pasakiau: "Kai serbai supras, kas atsakingas dėl šios tragedijos, jie jus pakars". Jis, rūkydamas cigaretę, atsakė: "Kas pakars, dar paamtysime", pasakojo S. Mesičius. Jis buvo tuometinės Jugoslavijos Federacijos prezidentas.

Pasak jo, "Miloševičiaus galas artėja su kiekviena diena... Jis gali pralaimėti rinkimus, jis gali būti nušalintas".

Paklaustas, ar S. Miloševičius tikrai gali būti pakartas, S. Mesičius atsakė: "Kodėl ne? Jis yra nusikaltėlis... Jis suplanavo karą, jis davė įsakymus vykdyti žudynes".

JT Tarptautinis kriminalinis tribunolas buvusiai Jugoslavijai yra pareiškęs S. Miloševičiui kaltinimus dėl karo nusikaltimų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.