aA
Policija jau beveik nustatė grupuotę, kuri mėgino surengti teroro išpuolius Londone užminuodama automobilius bei įvykdė išpuolį Glazgo oro uoste, penktadienį pareiškė Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Gordonas Brownas.
Londonas, D.Britanijos parlamentas, D. Britanijos policija
Londonas, D.Britanijos parlamentas, D. Britanijos policija
© AFP/Scanpix
Premjeras pranešė, kad apie už Didžiosios Britanijos ribų išsiplėtusį tyrimą, kalbėjosi su Australijos vyriausybės vadovu Johnu Howardu.

"Šiuo metu vyksta tarptautinis tyrimas, - sakė Britanijos premjeras. - Manau, kad remiantis mano turima informacija galima sakyti, jog jau beveik nustatėme, kas yra atsakingas už pastaruosius įvykius. Noru, kad žmonės žinotų, jog mes iš tiesų veikėme labai greitai, kad išvengtume tokių incidentų ateityje".

Tuo tarpu Australijos policija aptiko naujų įrodymų ir apklausia keletą gydytojų dėl praeitą savaitę nepavykusių teroro aktų Didžiojoje Britanijoje.

Iš kelių Perto ir Kalgurlio miestų ligoninių buvo konfiskuoti kompiuteriai, teigė federalinės policijos vadovas Mickas Keeltysas. Jis pridūrė, kad apklausiami medikai nebuvo sulaikyti.

Reidai buvo atlikti, kai Australijos policijai buvo suteikta daugiau laiko apklausti dviejų Didžiojoje Britanijoje sulaikytų asmenų giminaitį. Mohammedas Haneefas buvo sulaikytas Brisbeno oro uoste, kai bandė išvykti į Indiją. Jį apklaus tyrėjų komanda, kurioje yra ir įtakingas antiteroristinio būrio pareigūnas iš Skotland Jardo.

Aštuoni žmonės, visi susiję su Didžiosios Britanijos nacionalinės sveikatos apsaugos tarnyba, buvo sulaikyti dėl nepavykusių sprogdinimų Londone ir Glazge.

M.Haneefas yra giminaitis dviejų Didžiojoje Britanijoje sulaikytų įtariamųjų - Kafeelo Ahmedo, kuris smarkiai nukentėjo per išpuolį Glazgo oro uoste, ir jo brolio Sabeelio, sulaikyto Liverpulyje.

Išaiškėjo, kad broliai ieškojo darbo Australijos ligoninėse, tačiau jiems ne kartą buvo atsakyta priimti į darbą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.