aA
Naujai išrinktas Latvijos prezidentas Valdis Zatleras turėjo mokėti 250 latų dydžio administracinę baudą už tai, kad netiksliai užpildė valstybės pareigūno deklaraciją, praneša DELFI.lv. . V.Zatleras žurnalistams tvirtina, kad neturi mokesčių įsiskolinimų, o už netikslius apskaičiavimus jis jau sumokėjo baudą.
Valdis Zatleras
Valdis Zatleras
© AFP/Scanpix
Kaip jau buvo pranešta, iškėlęs savo kandidatūrą į valstybės prezidento postą, V. Zatleras pripažino, kad priimdavo kaip padėką duodamus pinigus iš pacientų, tačiau niekada jų nereikalaudavo.

Iš pradžių Valstybės pajamų tarnyba reikalavo, kad naujasis prezidentas deklaruotų šiuos pinigus ir sumokėtų už juos mokesčius.

Vėlesniame VPT aiškinamajame rašte teigiama, kad iš pacientų priimti pinigai neapmokestinami, tačiau klausimas taip ir nebuvo iki galo išspręstas.

V.Zatleras pranešė, kad gavo VPT atsakymą, jog šios pajamos neapmokestinamos, tačiau tarnyba taip pat informavo prezidentą, kad klausimas vis dar sprendžiamas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.