aA
Gediminas Jakavonis
Gediminas Jakavonis
Penktadienį T. Parma nusiuntė laišką G. Jakavoniui, kuriame prašo patvirtinti arba paneigti, kad žiniasklaidoje paskelbti parlamentaro pareiškimai buvo pateikti teisingai. Jei G. Jakavonis neišsižadės savo žodžių, T. Parma laikytų juos neteisingais ir klaidinančiais visuomenę.

G. Jakavonis spaudos konferencijoje trečiadienį pareiškė, kad "Lietuvos telekomas" imasi neteisėtų sankcijų prieš Lietuvos verslininkus, o jo vadovo elgesys demonstruoja nepagarbą Lietuvos valstybei.

Socialliberalus papiktino "Lietuvos telekomo" mėginimai taikyti sankcijas akcinei bendrovei "Precizika" - telekomas išjungė šiai bendrovei telefono ryšio linijas, apkaltinęs ją balso telefonijos paslaugų teikimu.

"Precizika" šiuos kaltinimus neigia.

"Prezika" per šį rudenį vykusius Seimo rinkimus Naujosios sąjungos kampanijai skyrė 57 tūkst. litų.

Be to, G. Jakavonis pareiškė, jog T. Parma, anksčiau vadovavęs "Latvijos telekomui", buvo atleistas akcininkų sprendimu, nes "viršijo savo įgaliojimus".

Tie patys kaltinimai T. Parmai surašyti trečiadienį išplatintame Naujosios sąjungos informacinio centro pranešime.

J. Parma rašo, kad tokios "neteisingos ir klaidinančios informacijos skelbimas ir platinimas" padarė didelę žalą jo reputacijai bei jo vadovaujamai bendrovei.

"Jei anksčiau paminėta informacija nebus paneigta, ketinu pasinaudoti Lietuvos Respublikos įstatymuose numatytomis galimybėmis apginti savo teises bei teisėtus interesus", rašo T. Parma.

"Lietuvos telekomo" generalinis direktorius tvirtina, kad NS pareiškime pateikiama neteisinga informacija.

Naujosios sąjungos pareiškime teigiama, jog "Lietuvos telekomo" sprendimai priimami paprasčiausių įtarinėjimų pagrindu, o pokalbiai vedami tik iš jėgos pozicijų.

T. Paarmos teigimu, "Lietuvos telekomas" "Precizikai" ir kitiems savo klientams neteisėtų sankcijų netaiko.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.