aA
„Perspektyvos dažniausiai priklauso nuo sėkmės. Naudingą aukštąjį išsilavinimą ir kosmopolitišką požiūrį turinčiam žmogui Londonas – stebuklų miestas, tiesiog reikia būti tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje“, - vienbalsiai tvirtina Londone įsitvirtinusios lietuvaitės, pavydėtinai sėkmingai kopiančios karjeros laiptais.
Kristina Armonaitė
Kristina Armonaitė
Iš aktorystės - į nuosavą verslą

„Konkordijos universitete Taline studijavau teisę, bet tikėjau, kad mano tikrasis pašaukimas – aktorinis, tad nusprendžiau metams nuvažiuoti į Londoną ir surasti savo tikrąjį kelią. Po keleto trumpametražių filmukų, spektaklių ir kelių televizijos bandymų, kelias atsisuko atgal į pradinį tašką – teisę ir verslą“, - apie karjeros pradžią užsiminė Laura Dzelzytė.

Po penkerių metų patrauklaus darbo, Laura džiaugiasi būdama pačios įkurtos konsultacinės bendrovės „Bloomicon“ direktore. „Pradėjau konsultuodama įmones kuriančius lietuvaičius, po truputį augo klientūra, o dabar dirbu su Anglijos firmomis, norinčiomis skverbtis į Rytus, dažniausiai Rusiją“, - pasakojo Laura, dažniausiai vadovaujanti bankų prekinių ženklų keitimo projektams.

„Daugiausiai išleidžiu taksi ir knygoms. Ir ne todėl, kad jas visas perskaityčiau, tiesiog negaliu atsispirti naujos spaudos kvapui. Sekmadieniais eiti į knygyną, kaip į bažnyčią, yra šventa, - aiškino Laura. – Tikriausia brangiausiai Londone atsieina kultūra ir gurmaniškumas. Nors meno čia galima apsčiai „pasisemti“ nemokamai, geros vietos operoje ar staliukas „ne prie virtuvės įėjimo“ restorane suryja didelę dalį viso mėnesio išlaidų“.

„Esu laiminga, kad galiu sau leisti didelę laiko dalį skirti labdaringai veiklai: Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjungos (JKLJS) reikalams ir kovai prieš globalinį atšilimą, dalyvaujant „Greenindex“ projekte, - džiaugėsi JKLJS pirmininkė.

Ateityje Laura ketina sėkmingai kopti verslo konsultavimo sferoje dailiai išdėliotais laiptais. „Tai puikiausia profesija tokioms nenuoramoms, kaip aš, kadangi tenka dirbti su įvairiausiais tarptautiniais projektais: nuo banko kortelių dizaino iki „Swarovski“ kristalų parduotuvės Maskvoje atidarymo“, - sakė drąsiai iššūkius priimanti moteris.

Užkrečiantis sėkmingos karjeros pavyzdys

Kristina Armonaitė
Nuotr. iš asmeninio archyvo

Prieš 2 metus Kauno Vytauto Didžiojo universitete viešojo administravimo bakalaurą apsigynusi 24 metų Kristina Armonaitė nusprendė mokslo aukštumų – viešųjų ryšių su visuomene magistratūros studijų – siekti Londono menų universiteto komunikacijų koledže.

„Baigus bakalaurą labai norėjosi pabandyti kažką naujo, todėl studijos užsienyje atrodė geriausia išeitis, paskatinusi susikrauti lagaminus ir pasiryžti kardinaliems pasikeitimams“, - išvykimo iš Lietuvos priežastis aiškino mergina.

Prieš pusantrų metų į Londoną atvykusi mergina po metų įsidarbino vienoje didžiausių Didžiosios Britanijos reklamos agentūrų „DDB UK“. Šiuo metu Kristina džiaugiasi būdama tarptautinių reklamos projektų vadove, atsakinga už „Philips“ prekės ženklą ir visų su juo susijusių reklaminių projektų įgyvendinimą Centrinėje ir Rytų Europoje, Rusijoje, Brazilijoje, Argentinoje, Kolumbijoje, kartais ir Šiaurės Amerikoje.

„Užimti šias pareigas, visų pirma, padėjo ryžtas, žinios ir aiški vizija, ko noriu ir ką planuoju veikti ateityje. Kita vertus, galiu drąsiai pasakyti, kad tiesiog atsidūriau tinkamoje vietoje, tinkamu laiku ir sugebėjau įrodyti, kad galiu padėti agentūrai ir klientui pasiekti užsibrėžtus tikslus“, - dėstė 24 metų karjeristė.

Didžiausią gaunamų pajamų dalį lietuvaitė kiekvieną mėnesį skiria nuomai ir transportui, po kurių seka išlaidos pramogoms, aprangai, kosmetikai, maistui ir studijoms. Pinigais nesišvaistanti Kristina atvirauja, kad prabangiai gyventi kol kas negali, tačiau savęs stipriai nevaržo.

„Ko negaliu sau leisti čia, galėčiau namo grįžusi atostogų. Londonas yra labai brangus miestas, o gyvenimo kokybė kur kas žemesnė nei panašias pajamas litais gaunančių Lietuvoje. Daug čia lemia pažintys ir paslaugos, kurios padeda apsilankyti įvairiuose renginiuose ir sutaupyti apvalią sumą kiekviena mėnesį“, - patirtimi dalijosi Kristina.

Šiuo metu vienintelis didžiulis merginos planas – sėkmingai parašyti magistro darbą ir baigti studijas. Kaip sako veiklioji karjeristė, tada, trumpai pasidžiaugus diplomu, bus lengviau nuspręsti, ką veikti ateityje, nes „didžioji misija“ bus įvykdyta.

„Galbūt bandysiu pereiti dirbti į strateginio planavimo ar biznio plėtros departamentą. O gal liksiu užimamose pareigose ir sieksiu vyresniosios tarptautinių projektų vadovės posto, - ateities planus dėliojosi Kristina. – Pereiti iš agentūros į agentūra nėra labai sudėtinga. Manau, kad sunkiausia yra užsidirbti pirmąjį pliusiuką ir įrodyti, kad esi verta užimti siūlomas pareigas“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.