aA
Trumpai viešnagei į Lietuvą atvykęs Vokietijos pilietis Aleksandris Feldė į namus grįš ne anksčiau kaip 2011-ųjų pavasarį: Kauno apygardos teismas jį nuteisė 4,6 metų laisvės atėmimu.
Kumštis
Kumštis
Kruvina atomazga

Kaip jau rašėme, šis autokrautuvo vairuotojas iš Hamburgo buvo teisiamas už išpuolį Raudondvario seniūnijos Bubių kaime esančio baro kieme. Į šią kriminalinę istoriją 29-erių metų A.Feldė įsipainiojo prasidėjus vos antrajai jo viešnagės Lietuvoje dienai.

Tą 2006-ųjų spalio 15-osios naktį minėtame bare švęstas vieno kauniečio 40-metis. Pokylio svečiams išsiskirsčius, sumuštas jubiliato tėvas bei jo draugas. Pastarasis rastas baro kieme be sąmonės. Jubiliato tėvas, rastas kruvinu veidu klūpantis atsirėmęs į sieną, atsipirko trumpu sąmonės praradimu ir randu, kurį paliko, kaip įtariama, tąnakt A.Feldės mūvėtas geltono metalo žiedas.

Vienas išsisuko

Kitą dieną po šių įvykių Kauno rajono policija sulaikė 2 svečius iš Vokietijos. Vienas iš jų buvo A.Feldė. Kitas – buvęs policijos pareigūnas V.M., pas kurio uošvę į Bubius jiedu abu ir buvo atvykę paviešėti. Pastaruoju metu V.M. taip pat gyveno Hamburge, kuriame prieš 5-erius metus susipažino su A.Felde.

V.M. netrukus paleistas, po kurio laiko jo atžvilgiu nutrauktas ir ikiteisminis tyrimas. Į teisiamųjų suolą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo iš chuliganiškų paskatų ir viešosios tvarkos pažeidimo sėdo tik Vokietijos pilietybę turintis Rusijoje gimęs jo draugas.

A.Feldė prisipažino mušęs pokylio dalyvius, gindamas nuo jų V.M. Tačiau Vokietijos pilietį ginantis Lietuvos valstybės paskirtas advokatas įsitikinęs, kad, būdamas neblaivus, A.Feldė tiesiog neadekvačiai įvertino situaciją.

Dar ne pabaiga

Sakydamas teisme paskutinį žodį, A.Feldė nustebino ne vieną. Labiausiai – savo advokatą. “Muštynes išprovokavo jie, - teigė teisiamasis, rodydamas galva į nukentėjusiuosius. – Tai ne mano kaltė”.

Tačiau teismas pripažino jį kaltu. Tik vietoj prokuroro prašytos 6-erių metų laisvės atėmimo bausmės A.Feldė pasiųstas puspenktų metų už grotų.

Iš nuteistojo priteistas ir 20 tūkst. litų ieškinys vieno nukentėjusiojo patirtai neturtinei žalai atlyginti. Nors reanimacijos specialistai ir išgelbėjo jo gyvybę, vyriškis nebeprigirdi, neužuodžia kvapų, nebevaldo, kaip anksčiau, rankos.

A.Feldės advokatas tvirtino skųsiantis nuosprendį. Jo įsitikinimu, teismas ignoravo ekspertų išvadą, kad sunkią traumą patyręs nukentėjusysis negalėjo taip susižaloti krisdamas ant lygaus grindinio. Advokato įsitikinimu, pastumtas V.M., vyriškis galėjo trenktis galva į bortelį. Pats A.Feldė, advokato įsitikinimu, įsivaizduoja apgynęs draugą, dėl nuosprendžio labai neišgyveno. Jį aplankęs Vokietijos ambasados Lietuvoje konsulas žadėjo imtis diplomatinių žygių, kad A.Feldė bausmę atliktų Vokietijoje.