aA
Pirminiais duomenimis, iš Prezidentūros kiemo dingo grindinio trinkelių. Statybininkai dėl to kreipėsi į policiją, prokuratūrą, Vadovybės apsaugos departamentą ir Prezidento kanclerį. Pranešime teigiama, kad iš objekto Prezidento rūmų teritorijoje nuolat dingsta statybinių medžiagų. Neseniai dingo pusantro kubinio metro granito atsijų, o dabar – beveik trys šimtai betono trinkelių, kuriomis klojamas Prezidentūros kiemas.
Lietuvos Respublikos Prezidentūra
Lietuvos Respublikos Prezidentūra
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Prezidento kanceliarijos vadovas Giedrius Krasauskas LNK „Žinioms“ sakė, kad atliekamas tarnybinis patikrinimas dėl gautos informacijos. Paklaustas, kokia bausmė gresia darbuotojui, jei pasitvirtins įtarimai, Prezidentūros kancleris sakė: „Sunku pasakyt, priklausys nuo faktų“.

Panevėžio statybos tresto vadovai įvykio nekomentuoja. LNK „Žinių“ duomenimis, apie galimą vagystę statybininkai sužinojo gavę rūmų administracijos paklausimą. Vienas darbuotojų praneša neva pastebėjęs, kad rūmų administratoriaus pavaduotojas Petras Džiaugys su pavaldiniais krauna statybines medžiagas į savo mašinos priekabą. Valdininkas kaltinimus neigia.

„Niekaip negaliu pakomentuoti, kadangi nežinau aš tokio kaltinimo. Čia man naujiena. Kol kas aš jokių oficialių kaltinimų be jūsų nesu sulaukęs“, - sakė P.Džiaugys.

Pasak statybininkų, tokios trinkelės jau nebegaminamos. Kol jos nebus rastos, darbininkai negali pabaigti projekte numatytų darbų.

Prezidentūrą saugančio Vadovybės apsaugos departamento direktorius teigia visą informaciją apie dingusias statybines medžiagas perdavęs kanceliarijai.

LNK