aA
Didžioji Britanija rengiasi pateikti pirmąjį neginčijamą įrodymą, jog Irako lyderis Saddamas Husseinas apmokė kelis pagrindinius Osamos bin Ladeno padėjėjus, praneša laikraštis "The Sunday Telegraph".
Irako bylos projekte esama išsamių duomenų apie tai, kaip du vadovaujantys "al-Qaeda" nariai - Abu Zubairas ir Rafidas Fatahas - Irake išėjo specialų terorizmo kursą ir vis dar tebėra susiję su Bagdado režimu, teigia Didžiojoje Britanijoje leidžiamas savaitraštis.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tony Blairas turimą informaciją paskelbti viešai ketina rugsėjo 24-ąją, kai Irako klausimą svarstys šalies parlamento partijos.

Didžioji Britanija yra didžiausia Jungtinių Valstijų sąjungininkė, pritarianti minčiai nuversti S.Husseiną. Londonas ir Vašingtonas kaltina Iraką kaupiant cheminio ir biologinio ginklo atsargas bei mėginant įsigyti branduolinį ginklą.

Pasak "The Sunday Telegraph", spėjama, kad turimoje byloje esama duomenų apie Irako branduolinio ginklo programą bei už 256 km. į vakarus nuo Bagdado esančioje Alkaimo vietovėje įrengtos uraną perdirbančios įmonės veiklą.

Tikimasi, kad paskelbtus bylą paaiškės, jog S.Husseinas davė nurodymą rekonstruoti trys jėgaines, kuriose pradėtas gaminti biologinis ir cheminis ginklas. Bylai duomenis rinkę saugumo pareigūnai sakė turintys įrodymų, kad JAV palydovų per pastarąsias savaites surinkta informacija "kelia nerimą dėl to, kas vyksta šiose vietose".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.