aA
Gruzija savarankiškai nepajėgs išspręsti Pankisio problemos ir anksčiau ar vėliau bus priversta prašyti Rusijos karinės pagalbos, mano parlamento deputatas, Visos Gruzijos politinio judėjimo "Ertoba" (Vienybė) lyderis Džumberas Patiašvilis. "Nors Gruzijos vadovas ir spyriojasi, jam teks kreiptis pagalbos į Rusiją, galbūt ir į JAV", - sakė Dž. Patiašvilis interviu sekmadienį.
Subombarduota Pankisio tarpukalnė
"Tariamas stabilumas, atsiradęs įvedus į Pankisio tarpukalnę vidaus kariuomenę, - laikinas reiškinys, nes nepavyks ilgai žaisti slėpynių su čečėnų kovotojais, kurie šalčiams atėjus greičiausiai grįš į savo žiemos buveines tarpukalnėje", - mano deputatas.

"Judėjimas "Ertoba" jau seniai siūlo surengti pirmalaikius Gruzijos parlamento ir prezidento rinkimus, nes dabartinė vadovybė nepajėgi išvesti šalį iš labai gilios ekonominės ir politinės krizės", - pridūrė politikas.

Gruzijos valdžia planuoja baigti kovos su kriminaliniais nusikaltėliais operaciją Pankisio tarpukalnėje iki žiemos pradžios.

Rusija, netikėdama tuo, pasiūlė savo pagalbą, tačiau Gruzijos prezidentas Eduardas Ševardnadzė atmetė oficialiosios Maskvos pasiūlymą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.