aA
Rusijos užsienio reikalų ministras Igoris Ivanovas šeštadienį vakare Niujorke susitiko su Irako užsienio reikalų ministru Naji Sabri, informavo Rusijos URM oficialus atstovas Aleksandras Jakovenka. Apie neplanuoto pokalbio detales kol kas nepranešama.
Igoris Ivanovas ir Antanas Valionis
© ELTA
Stebėtojai mano, jog svarbiausia susitikimo tema buvo siejama su tarptautinių inspektorių grįžimu į Iraką.

Iki šiol Bagdadas savo sutikimą įsileisti į šalį tarptautinius inspektorius siejo su keliomis sąlygomis. Tuo tarpu anksčiau šeštadienį I.Ivanovas pareiškė, kad Irakas privalo vykdyti prisiimtas Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos rezoliucijas be jokių išankstinių reikalavimų ir sudaryti sąlygas, kad tarptautiniai masinio naikinimo ginklų inspektoriai galėtų grįžti į Iraką ir vykdyti savo funkcijas.

Kitą savaitę prasidės konsultacijos dėl JT Saugumo Tarybos rezoliucijos, kuri, kaip manoma, reikalaus Bagdado vykdyti atitinkamas rezoliucijas, taip pat besąlygiškai ir artimiausiu metu grąžinti į Iraką tarptautinius inspektorius, projekto.

Spėjama, jog tokiai rezoliucijai parengti prireiks kelių savaičių.

Anksčiau Rusija yra pareiškusi, kad jei Irakas atsisakys įvykdyti atitinkamas JT Saugumo Tarybos rezoliucijas, jo vadovybei teks prisiimti visą atsakomybę dėl galimų pasekmių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.