aA
JAV prezidentas George'as W.Bushas išreiškė viltį, jog Gruzijos vadovybė padarys viską, kad respublikos teritorijoje neliktų tarptautinių teroristų.
"Aš aiškiai leidau suprasti Gruzijos vyriausybei: mes tikimės, kad ji likviduos "al-Qaeda" teroristus Pankisio tarpukalnėje", - pareiškė prezidentas šeštadienį prieš susitikimą su Italijos premjeru Silvio Berlusconiu Kemp Deivide.

JAV prezidentas priminė, kad Gruzijoje dabar yra Amerikos kariškių, kurie rengia jos armiją savarankiškai vykdyti antiteroristinę operaciją, praneša televizijos kompanija BBC.

Amerikos prezidentas kreipėsi į Rusijos vadovybę, prašydamas leisti Gruzijos valdžiai savarankiškai susidoroti su Pankisio tarpukalnėje esančiais teroristais.

"Aš sakiau Vladimirui Putinui, kad Gruzijai reikia duoti šansą pasiekti tai, kas nepaprastai svarbu ir Maskvai, ir Tbilisiui, ir JAV - rasti žudikus iš "al-Qaeda" organizacijos ir juos nubausti, - pareiškė JAV prezidentas. - Aš raginu Rusijos prezidentą bendradarbiauti su mumis ir leisti Gruzijos kariuomenei įvykdyti savo uždavinį".

Rusija įsitikinusi, kad Gruzija vien savo jėgomis nesugebės susidoroti su jos teritorijoje esančiais teroristais. Neseniai Sočyje vykusiame pasitarime su jėgos struktūrų vadovais Rusijos prezidentas V.Putinas įpareigojo Generalinį štabą pateikti pasiūlymų dėl galimybių atakuoti teroristų bazes, jei vėl pasikartotų mėginimai prasiveržti į Rusijos teritoriją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.