aA
Gruzijos parlamento Gynybos ir nacionalinio saugumo komiteto pirmininkas Georgijus Baramidzė penktadienį pareiškė turįs informacijos apie rengiamus teroro aktus prieš parlamento pirmininką Zurabą Žvaniją ir kitus aukštus pareigūnus.
Pasak G. Baramidzės, galimų teroro aktų užsakovai gyvena užsienyje, bet tiesioginiai vykdytojai gali būti Gruzijos piliečiai. Parlamentaras sakė, kad informaciją apie galimus teroro aktus jis gavo iš Gruzijos valstybės apsaugos tarnybos.

Deputatas neatmetė galimybės, jog galimos teroro akcijos gali būti susijusios su "kai kurių užsienio specialiųjų tarnybų mėginimais destabilizuoti padėtį Gruzijoje".

G. Baramidzė mano, jog remiantis šia informacija būtina sustiprinti pirmųjų valstybės asmenų apsaugą.

Jis taip pat nurodė, kad pastarosiomis savaitėmis labai suaktyvėjo "išorės destrukcinės jėgos, kurios mėgina bet kokiu būdu - teroro aktais, susirėmimų provokavimu Pankisio tarpukalnėje ir kt., sukelti chaosą Gruzijoje ir taip nušalinti nuo valdžios dabartinę šalies vadovybę".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.