aA
Australijoje sulaikytas aštuntas vyras, įtariamas dalyvavimu bandant surengti teroristinius išpuolius Londone ir Glazgo oro uoste, yra Indijos pilietis. Kaip praneša naujienų agentūra "IBNLive", apie tai pareiškė Australijos ministras pirmininkas Johnas Howardas.
Antrankiai
Antrankiai
© Corbis
Pasak premjero, sulaikytasis atvyko į Australiją, gavęs Kvinslendo valstijos sveikatos apsaugos valdybos kvietimą. Įtariamasis dirbo vienos iš valstijos ligoninių registratūroje ir buvo sulaikytas Brisbano tarptautiniame oro uoste, kai bandė išvykti iš Australijos.

Sulaikytas vyras ketino skristi į Indiją per Kvalą Lumpūrą Malaizijoje, tačiau iš darbo ligoninėje jis nebuvo išėjęs. Australijos generalinio prokuroro Philipo Ruddocko teigimu, kaltinimai sulaikytajam kol kas nepareikšti, jį apklausia policija.

Televizijos "Sky News" duomenimis, įtariamasis - Mohammedas Haneefas - mėgino išvykti ne į Indiją, o į Pakistaną.

Beje, policija tiria galimus sulaikytojo ryšius su dar vienu gydytoju, kuris dirbo toje pačioje ligoninėje, kaip ir įtariamasis.

Tuo tarpu, F. Radoko manymu, teroristinių išpuolių grėsmė Australijai dėl sulaikymų nėra didesnė.

Suimtieji - medikai

Beveik visi iš aštuonių įtariamųjų, suimtų po nepavykusių išpuolių Didžiojoje Britanijoje, anot žiniasklaidos, yra medikai.

Septyni jų yra gydytojai arba medicinos darbuotojai, dirbę Jungtinės Karalystės valstybinėje sveikatos sistemoje, antradienį skelbia BBC. Dar viena įtariamoji yra dirbusi laboratorijoje.

Dėl to gali būti pakeistos užsienio medikų įdarbinimo šalyje nuostatos. Anot laikraščio "The Daily Mail", daugiau kaip 6 tūkst. iš 240 tūkst. Didžiojoje Britanijoje dirbančių gydytojų išsilavinimą yra gavę Artimųjų Rytų šalyse. Daugelis jų patikrinti "tik paviršutiniškai".

"Financial Times" duomenimis, tyrėjai aiškinasi, ar "užsienio gydytojų tinklas yra atsakingas už nepavykusius išpuolius Londone ir Glazge" praėjusį penktadienį ir šeštadienį.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.