aA
Vyresni žmonės nesaugūs nei mieste, nei kaime: Lentvaryje beprasmiškai nužudytas senukas, o kaime Ignalinos rajone be skrupulų apiplėštos dvi senutės. Plėšikai ir žudikai nusitaikė į apsiginti nebegalinčius senukus. Aštuoniasdešimtmetes seseris atakavę nusikaltėliai bent turėjo tikslą – pralobti. Tuo tarpu pagyvenusį vyrą keli jaunuoliai mirtinai sumušė tik todėl, kad niežtėjo nagus.
Įsilaužimas, vagis, vagystė
Įsilaužimas, vagis, vagystė
© Corbis
Įmetė į šiukšles

Reto cinizmo nusikaltimas įvykdytas Lentvaryje, Geologų gatvėje. „Aš jų klausiau, kodėl mušė tą žmogų. O jie atsakė, kad nežino: „Buvome apsvaigę ir negalvojome, ką darome”, – pokalbį su žudikais prisiminė Lentvario policijos viršininkas Tadas Burba.

Tą naktį 17 metų vaikinas ir metais vyresnis jaunuolis miškelyje gėrė su kompanija. Pamatę parūkyti ar šiaip pasivaikščioti iš savo 2 kambarių buto išėjusį 69 metų lentvariškį N.L., jaunuoliai puolė jį talžyti.

Banditai leisgyvį vyrą įmetė į atliekų konteinerį ir paliko. Netrukus į Trakų ligoninę senukas pristatytas komos būsenos. Medikai nustatė sunkią galvos smegenų traumą ir daugybę kūno sužalojimų. Nepraėjus nė parai, sekmadienio pavakarę ligonis mirė.

Sekliai – miklūs

Apie nekasdienį įvykį policijos budėtojas sekmadienį iš ryto informavo nuovados viršininką. T.Burba, pasitelkęs į pagalbą pavaldinius, ėmėsi tyrimo. Iki 15 valandos policininkai sulaikė įtariamuosius ir šie prisipažino įvykdę sunkų nusikaltimą.

„Lyg pirštu dūrėme ir sakėme, kad čia bus šitų darbas. Pataikėme, įtarimai pasitvirtino. Jie mums gerai žinomi. Niekur nedirbantys, anksčiau neteisti, bet administracine tvarka bausti už chuliganizmą, pasirodymą išgėrus viešoje vietoje, – dienraščiui L.T. pasakojo T.Burba ir pridūrė: – Tas žmogus buvo ramus. Gal šiek tiek apsileidęs, bet nieko nenuskriaustų.”

Seserų apiplėšimas

Nuo patirto šoko sunkiai atsigauna ir prie Didžiasalio esančio Dysnos kaimo gyventojos – 81 metų moteris ir 73 metų jos sesuo. Kaukėti vyrai į seserų namus pro langą įsibrovė apie 3 valandą nakties. Pagrasinę susidoroti, jie pareikalavo pinigų. Pagrobę 1000 litų užpuolikai pasišalino.

„Joms vienišoms naktį buvo toks šokas, kad baisu. Dieną po įvykio jas aplankiau, moterims vis dar šokas. Nervingos, nei valgyti nori, nei nieko”, – minėjo seseris lankanti 38 metų socialinė darbuotoja Dalia Mačkinienė.

Didžiasalio seniūnė Gema Pundienė kalbėjo: „Nepasakyčiau, kad pas mus neramu. Juk pasienis, pareigūnai ir po kaimus nuolat patruliuoja.”

Pagyvenusius žmones lankanti socialinė darbuotoja mano kitaip. „Vienišiems ir dar tokio amžiaus senukams tikrai nesaugu!” – sakė D.Mačkinienė.

L.T.