aA
Prezidentas Valdas Adamkus sveikina Europos Sąjungos (ES) planus naujas nares priimti 2004 metais ir pažymi, kad tai sutampa su Lietuvos narystės grafiku. Tai penktadienį BNS sakė prezidento patarėjo pavaduotojas užsienio politikos klausimais Egidijus Meilūnas.
"Susitikime nuskambėjo data - tai yra konkretus įsipareigojimas", sakė E. Meilūnas. Jis pažymėjo, kad ES vadovų susitikime paskelbtos datos sutampa su Lietuvos planais.

Nicoje susirinkę ES vadovai penktadienį pažadėjo nuo 2002 metų pabaigos pasirengti priimti naujas nares. Jie išreiškė viltį, kad pirmos naujosios narės spės įstoti iki 2004 metais vyksiančių Europos Parlamento (EP) rinkimų.

Lietuva siekia stojimo derybas užbaigti 2002 metais ir pasirengti stojimui iki 2004 metų sausio 1 dienos. "Atsižvelgiant į dabartinį integracijos greitį, tai - reali data Lietuvai tapti ES nare", pabrėžė E. Meilūnas.

Jam pritaręs vyriausiasis derybininkas dėl Lietuvos narystės ES Vygaudas Ušackas sakė, kad plėtros klausimais ES viršūnių susitikimas Lietuvos lūkesčius pateisino. Kartu jis pridūrė, kad "dar nesibaigė tikrasis diplomatinis mūšis" ir diskusijos dėl svarbių institucinių reformų dar tik prasideda.

Kaip žinoma, Nicoje susirinkę ES valstybių ir vyriausybių vadovai turi apsispręsti dėl institucinių reformų, kurios yra laikomos sąlyga tolesnei ES plėtrai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.