aA
Beveik pusę kilogramo metamfetamino narkotikų platintoju apsimetusiam policijos agentui pardavęs kaunietis privalės į valstybės biudžetą grąžinti 8 600 litų. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) patenkino Generalinės prokuratūros prašymą, nors anksčiau teismai buvo nutarę, kad iš specialiosios policijos sąskaitos už narkotikus sumokėti pinigai turi atitekti juos pardavusiam nuteistajam.
Litai
Litai
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
LAT išplėstinės teisėjų kolegijos nutartis turėtų keisti teismų praktiką – iki šiol teismai vengė iš narkotikų platintojų priteisti pinigus, kuriuos jiems sumokėdavo pagal nusikalstamos veikos imitavimo modelį nusikaltėliais apsimetę pareigūnai.

Kauno gyventojas buvo nuteistas 10 metų ir 6 mėnesiams kalėti už tai, kad veikdamas bendrininkų grupėje, iki 2006 m. sausio 17 d. neteisėtai įgijo ir Vievyje prie degalinės perdavė policijos agentui 2,938 gramo baltos spalvos miltelių pavyzdį. Milteliuose buvo 1,677 gramo psichotropinės medžiagos metamfetamino.

Po trijų dienų, kai pareigūnas narkotikų platintojui pareiškė, jog miltelių kokybė jį tenkina, kaunietis Kleboniškyje, prie kavinės „Tėvynė“ pardavė 976,43 gramus baltos spalvos miltelių, kurių sudėtyje 460,5 gramo psichotropinės medžiagos metamfetamino.

Policijos pareigūnas narkotikų platintojui sumokėjo 8 600 litų, tačiau jo nesulaikė. Nuo teisėsaugininkų pasislėpęs įtariamasis buvo sulaikytas tik po trijų mėnesių, tačiau pas jį pinigų nebuvo rasta, jokio turto jis neturėjo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.