aA
Už neteisėtą nedidelio kiekio heroino laikymą Vilniaus miesto 3-sios apylinkės teismas penktadienį pataisos darbais nubaudė vienu nusikalstamo susivienijimo "Vilniaus brigada" narių laikomą Edvardą Bogdziulį.
Teismo sprendimu, 33 metų E. Bogdziulis pravarde "Bedzė", pusantrų metų savo darbovietėje atliks pataisos darbus ir valstybės naudai bus išskaičiuojama 15 proc. jo uždarbio.

Kadangi apie mėnesį E. Bogdziulis buvo laikomas suimtas, 1 suėmimo dieną teismas prilygino 3 dienoms pataisos darbų. Tokiu atveju E. Bogdziuliui pataisos darbus teks atlikti 1 metus ir 3 mėnesius. Vilniaus apygardos prokuratūra siūlė teismui nubausto E. Bogdziulį 1 metams laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant.

Tačiau teismas nuspendė, kad teisiamajam turi būti skirta bausmė be laisvės atėmimo, bet bausmė turi būti vykdoma. Vilniaus apygardos prokuratūra E. Bogdziulį kaltino neteisėtu narkotikų įgijimu ir laikymu, neturint tikslo jį parduoti. Pareigūnams nepavyko nustatyti, iš ko ir kokiomis aplinkybėmis kaltinamasis įsigijo narkotines medžiagas.

Teisiamasis buvo sulaikytas gegužės 30 dieną, kai jo nuomojamo ofiso patalpose Savičiaus gatvėje per kratą buvo aptikta 0,392 gramai heroino. Vilniaus kriminalinės policijos pareigūnai buvo gavę operatyvinės informacijos, kad E. Bogdziulis laiko ir vartoja narkotikus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.