aA
Tiesą sakant, pradingo ne pats ministras - jis pastoviai kalba per visas žiniasklaidos priemones. Nejučiomis dingo ministro, gal tiesiog - Raimondo Šukio, sąžiningumas, o gal ir sąžinė.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Kodėl? Didvyriškai puolęs, o gal taip tik nupasakota buvo, gatvės chuliganą, mūsų šaunusis ministras tapo bejėgis prieš generalinį policijos komisarą. Pastarojo nusižengimai tarsi akivaizdūs, net bandymai išsisukinėti, liaudiškai kalbant - meluoti, yra nepaneigiami, na, o drąsusis ministras tarsi vandens į burną prisisėmęs.

Linksi galva mūsų ministras klausydamas pasakų, kaip generalinis komisaras, tarsi koks eilinis operatyvinis darbuotojas, su informatoriais susitikinėja ar užsidėjęs peruką bei ūsus prisiklijavęs, o gal kitaip užsimaskavęs, kad kaimynai nepažintų, naktimis į konspiracinį butą pernakvoti sėlina. Gražu ir graudu, net ašarą spaudžia.

Tarsi ir sutinka mūsų ministras, kad padarytas šiurkštus tarnybinis nusižengimas, kur čia bedingsi po tokių tyrimo išvadų, tačiau paslaptinga jėga išsižioti neleidžia. Paslaptinga jėga ginti generalinį komisarą ir dar maldauti, kad šis darbe pasiliktų reikalauja.

Kas gali paneigti, kad yra jėgų ir žymiai didesnių bei stipresnių, nei ministras Raimondas Šukys Lietuvos vidaus reikalų sistemoje?

Yra.

Tik, ką su ta sąžine, teisingumu ar dvigubais standartais daryti?

Kaip, susitikus su eiliniais policijos komisariatų darbuotojais, jiems į akis ar į supuvusias grindis jų kabinetuose pažiūrėti?

Didvyriškai puolęs, o gal taip tik nupasakota buvo, gatvės chuliganą, mūsų šaunusis ministras tapo bejėgis prieš generalinį policijos komisarą. Pastarojo nusižengimai tarsi akivaizdūs, net bandymai išsisukinėti, liaudiškai kalbant - meluoti, yra nepaneigiami, na, o drąsusis ministras tarsi vandens į burną prisisėmęs.
Valentinas Mazuronis:

Nors, jeigu pats generalinis policijos komisaras metamas dirbti operatyvinį darbą, tai, kas gali paneigti, kad į kovą su nusikalstamumu iš- ties mesti visi turimi rezervai.

Kodėl ministras, dar būdamas Seimo nariu, galėjo asmeniškai gaudyti gatvės chuliganus, o generalinis policijos komisaras blogesnis. Tegul kartu su generalinio komisaro darbu padirba ir eiliniu operatyviniu darbuotoju.

Gal tai ir yra kompleksinės kovos su nusikalstamumu Lietuvos valstybėje įslaptinta dalis?

Gal vien šios paslapties atskleidimas jau yra paslėptas noras sugriauti policijos instituciją, kaip nesenai buvo bandoma griauti VSD struktūras, aiškinantis VSD direktoriaus buto privatizavimo aplinkybes?

Kiek daug tų paslapčių Lietuvoje yra ir kaip lengva jas aiškinantis sugriauti viską.

Nors yra Lietuvoje ir akivaizdžių dalykų, kurie nėra jokia paslaptis niekam.

Niekam ne paslaptis, kad Lietuvoje ir toliau bujoja dvigubi standartai, “saviems” vieni, likusiems - kiti.

Niekam ne paslaptis, kad valstybę ir toliau valdo ir esminius sprendimus priima ta pati “bičiulių” grupė, nors ir persėdus į kitus kabinetus. Grupė, kuri visada padės “saviems”. Tereikia ištikimai jiems tarnauti.

Niekam nebe paslaptis, kad ministras Raimondas Šukys kalba ir deklaruoja viena, o daro visai kita.

Niekam ne paslaptis, kad sąžiningas ministras Raimondas Šukys dingo.

Lieka tik klausimas: kodėl ir kuriam laikui...