aA
Irakas ir Jungtinės Tautos (JT) deryboms dėl nusiginklavimo proceso bus pasirengę "per tris keturias dienas", šeštadienį spausdinamoje nuomonių skiltyje teigia Arabų lygos generalinis sekretorius Amras Musa.
Missile
Laikraščiui "Al-Hayat" A.Musa sakė, kad JT vadovas Kofi Annanas "atnaujins diskusijas" su Irako užsienio reikalų ministru Naji Sabri ir pridūrė, kad tęsiantis dialogui jis ir toliau nepritaria naujajai JT rezoliucijai prieš Bagdadą, kurią pasiūlė Jungtinių Valstijų prezidentas George W.Bushas.

"Mums nereikia naujos rezoliucijos, nes užtenka ir ankstesnių rezoliucijų", - Londone leidžiamam arabų dienraščiui tvirtino A.Musa.

Jeigu Vašingtonas ir toliau laikysis savo pozicijų bei vers priimti naująją rezoliuciją, kuria Irakui liepiama pakartotinai įsileisti JT ginkluotės inspektorius, dokumento tekstas "turės būti neprovokuojantis" Bagdado, sakė Arabų lygos vadovas.

Pasak A.Musos, N.Sabri "iš savo vyriausybės atgabens žinią dėl inspektorių grįžimo". "Mes turime duoti šiek tiek laiko" deryboms, pridūrė jis.

"Jeigu ministras atvyks gavęs aiškų leidimą (inspektoriams grįžti), tereikės... pasiruošti inspektorių sugrįžimui".

"Mes tikimės, kad ši situacija paskatins inspektorių sugrįžimą idant būtų galima išvengti grėsmės", kurią kelia Jungtinės Valstijos, pradėjusios išankstinio puolimo politiką ir siekiančios nuversti prezidentą Saddamą Husseiną (Sadamą Huseiną).

Penktadienį JT Generalinėje Asamblėjoje G.W.Bushas pareiškė, kad jei pasaulinei organizacijai nepavyks nuginkluoti režimo, kariniai veiksmai prieš Iraką bus neišvengiami.

Į šiuos žodžius atsakydamas Irako vicepremjeras Tareqas Azizas perspėjo, kad puolimo atveju Bagdadas gali "pamokyti (amerikiečius)" ir atmetė sąlygas, kurias nustatė G.W.Bushas, kaltinantis H.Saddamą gaminant masinio naikinimo ginklus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.