aA
Iranas peržiūri "pertraukos" pasiūlymą nutraukti urano sodrinimo plėtrą mainais į Jungtinių Tautų (JT) griežtesnių sankcijų galiojimo sustabdymą, pranešė šalies Užsienio reikalų ministerija. Vienoje diplomatai teigė, jog įtakingiausios pasaulio šalys svarsto idėją pasiūlyti Iranui pertrauką ir taip sustabdyti ginčą dėl šalies atominių planų.
Iranas, branduolinis kuras, urano sodrinimas
Iranas, branduolinis kuras, urano sodrinimas
© Reuters/Scanpix
Tačiau Iranas kol kas priešinosi bet kokiems panašiems žingsniams, sakydamas, jog branduolinė programa yra tik civilinė ir teisėta.

"Jei (pasiūlyme) nėra nieko naujo (...), jis jau buvo aptartas praeityje. Bet Iranas kol kas pasiūlymą nagrinėja, - spaudos konferencijoje teigė atstovas spaudai Mohammadas Ali Hosseinis. - Iranas nori išanalizuoti visus planus ir pasiūlymus, kurie garantuoja Irano teises derybų procese".

Jis pažymėjo, jog su pasiūlymu jau susipažino Irano vyriausiasis branduolinis derybininkas Ali Larijani ir Europos Sąjungos užsienio reikalų vadovas Javieras Solana, kurie buvo susitikę aiškinamosiose derybose. Tačiau jose esminis persilaužimas nepasiektas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.