aA
Irako vicepremjeras Tareqas Azizas penktadienį atmetė Vašingtono reikalavimą besąlygiškai leisti atnaujinti šalyje Jungtinių Tautų (JT) ginklų inspekcijas ir pabrėžė, jog inspektorių sugrįžimas nepakeistų Jungtinių Valstijų karinių planų Bagdado atžvilgiu.
Tareq Aziz
© CNN
"Besąlyginis inspektorių sugrįžimas neišspręstų problemos, nes mes jau nesėkmingai dirbome su jais. Ar būtų išmintinga kartoti praeities klaidas, juolab, kad tie žingsniai neužkirto kelio agresijai?" - sakė T.Azizas interviu Dubajuje įsikūrusiai arabų palydovinei televizijai MBC.

JT ginkluotės inspektoriai išvyko iš Irako 1998 metų gruodį, prieš keturias dienas trukusį JAV ir Didžiosios Britanijos lėktuvų bombardavimą, kuriuo siekta nubausti Irako valdžią už trukdymą inspektoriams. Vėliau jiems nebuvo leista sugrįžti.

"Ar galima didžia diplomatija vadinti debatus keturiems ar penkiems mėnesiams atidėti JAV agresiją, kad inspektoriams grįžus ji vis vien būtų vykdoma?", - klausė Irako vicepremjeras.

Jungtinių Valstijų prezidentas George'as W.Bushas ketvirtadienį kreipdamasis į JT Generalinę Asamblėją pareiškė, kad kad veiksmai prieš Iraką taps neišvengiami, jei Jungtinės Tautos neprivers Bagdado nusiginkluoti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.