aA
Galbūt jis negreitesnis už kulką ir negali vienu šuoliu įveikti aukščiausių kliūčių, tačiau tikrai egzistuoja vienas dalykas, Popiežių Joną Paulių II siejantis su Supermenu ar Betmenu. Tai jo biografija, išleista kaip serija komiksų knygelių.
Italijos religinių knygelių leidėjai, gavę Vatikano sutikimą, nusprendė supažindinti vaikus su Popiežiaus gyvenimo istorija.

Pirmojoje knygelėje pasakojama apie Karolio Vojtylos vaikystę prieškarinėje Lenkijoje, kai būsimasis Popiežius žaidė futbolą ir vaidino teatro trupėje.

Italų kalba išleista komiksų knygelė tapo tokia populiari, kad visos jos kopijos buvo parduotos jau per pirmąją savaitę.

Leidėjai planuoja išleisti Popiežiaus biografiją ir kitomis kalbomis.

"Jono Pauliaus II gyvenimas yra išskirtinis. Tai pavyzdys visiems, sekantiems jop pėdomis,” teigė knygelių autorius Alberto Bobbio.

Beje, pernai metais išleistas Popiežiaus įdainuotas religinių psalmių ir maldų kompaktinis diskas tapo platininiu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.