aA
Ketvirtadienio rytą Maskvoje prasidėjo kratos holdino "Media-Most" struktūrose, tarp jų - centriniame biure bei kompanijų "NTV-Internet" ir "Memonet" biure.
Kaip pranešė agentūrai "Interfax" teisėsaugos institucijų pareigūnai, kratose dalyvauja Rusijos VRM Vyriausiosios kovos su ekonominiais nusikaltimais valdybos, generalinės prokuratūros ir mokesčių policijos darbuotojai.

Išankstiniais duomenimis, kratos daromos tiriant anksčiau iškeltą baudžiamąją bylą kai kuriems buvusiems Rusijos finansų ministerijos vadovams už "piktnaudžiavimą tarnybiniais įgaliojimais".

Tuo tarpu Finansinės informacijos agentūra Federalinės mokesčių policijos tarnybos Informacijos ir ryšių su visuomene valdyboje sužinojo, kad holdingo "Media-Most" biurus tikrina generalinės prokuratūros ir Federalinės saugumo tarnybos darbuotojai, o Federalinės mokesčių policijos tarnybos daliniai tik užtikrina šių jėgos žinybų darbuotojų fizinę apsaugą.

Dėl šios situacijos holdingo "Media-Most" vadovybė išplatino pareiškimą, kuriame sakoma:

"Įvykdytas valstybės savavaliavimo prieš žiniasklaidos priemones aktas. Televizijos kompanija NTV, laikraštis "Segodnia", radijo stotis "Echo Moskvy" ne kartą nušvietė korupcijos aukščiausiose valdžios struktūrose, taip pat jėgos žinybose faktus. Nėra abejonių, kad šiandien veiksmų prieš "Media-Most" žiniasklaidos priemones tikslas - sutrukdyti jų profesinę veiklą. Tuo pažeidžiami pagrindiniai Rusijos Konstitucijos principai ir Žiniasklaidos priemonių įstatymas. Savavaliavimo ir įstatymų nepaisymo aktai turi būti nedelsiant nutraukti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.