aA
Buvęs Kauno meras Erikas Tamašauskas penktadienį paskelbė, kad savivaldybių rinkimuose dalyvaus Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) sąraše. Kauno tarybos liberalų frakcijos pirmininkas Giedrius Buinevičius spaudos konferencijoje teigė, kad partijos kandidatų sąraše savivaldybių rinkimuose E.Tamašauskas bus įrašytas pirmuoju numeriu.
E.Tamašauskas
E.Tamašauskas
© DELFI
Kauno savivaldybėje į susitikimą su žiniasklaidą kartu su E.Tamašausku atvyko ir LLS pirmininkas ir kandidatas į prezidentus Eugenijus Gentvilas, partijos valdybos narys Artūras Zuokas, kiti Kauno miesto skyriaus liberalai.

"Gavęs liberalų pasiūlymą, matau vienintelę galimybę dirbti būtent su šią partiją", - teigė E.Tamašauskas. Jis pabrėžė, kad dar būdamas Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) Kauno skyriaus pirmininku pasisakė už socialliberalų koalicijos išsaugojimą su liberalais Seime.

Nors Kauno tarybos liberalų frakcija balsavo už E.Tamašausko nušalinimą nuo posto, tačiau miesto deputatas G.Buinevičius žurnalistams aiškino, kad liberalai vertė "ne konkrečiai E.Tamašauską, o socialliberalų ir Lietuvos laisvės sąjungos, kuriai vadovauja Vytautas Šustauskas, koaliciją".

Gegužės pabaigoje naujosios miesto tarybos daugumos atstatydintas iš mero posto E.Tamašauskas liepos mėnesį sustabdė savo narystę socialliberalų frakcijoje, atsistatydino iš NS Kauno skyriaus pirmininko pareigų, o vėliau ir paliko šią partiją. Tada savo sprendimą jis motyvavo šeimyninėmis, bet ne politinėmis aplinkybėmis.

E.Tamašauskas sakė dar nėra įstojęs į LLS, tačiau teigė artimiausiu metu tai padarysiąs. Kol kas E.Tamašauskas tebėra ir NS frakcijos Kauno miesto taryboje narys. Savivaldybių rinkimai Lietuvoje įvyks gruodžio 22 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.