aA
Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) lyderis Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas ragina plėtoti kaime kooperatyvus, kurie padėtų spręsti smulkiųjų ūkininkų problemas.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
© BNS foto
"Kaip rodo daugelio šalių, taip pat jau veikiančių kooperatyvų Lietuvoje patirtis, vienas iš būdų išspręsti smulkiųjų ūkininkų problemas yra būrimasis į kooperatyvus", - sakė Seimo pirmininkas penktadienį Seime surengtoje konferencijoje "Parama Lietuvos žemės ūkiui integruojantis į Europos Sąjungą".

"Mums būtina bendromis pastangomis įveikti organizacinius, institucinius, finansinius, manau, ir psichologinius kooperacijos stiprinimo kliuvinius ir artimiausiu metu pasiekti persilaužimą", - pažymėjo jis.

Seimo vadovas taip pat paragino jau dabar rengtis panaudoti būsimą ES finansinę paramą Lietuos žemės ūkiui.

"Paramos iš ES sulauksime ne tiek, kiek ji galės skirti, bet tiek, kiek sugebėsime įsisavinti. Kai kam vis dar atrodo, kad ūkio apskaitos vedimas, pasėlių deklaravimas, gyvulių ženklinimas - tai tik vietinių biurokratų užgaidos. Bet juk tai būtina sąlyga gauti valstybės ir Europos fondų paramą", - pažymėjo A.Paulauskas.

Lietuva tikisi baigti derybas dėl narystės ES iki šių metų pabaigos, o nuo 2004 metų tapti pilnateise šios organizacijos nare.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.