aA
Iki Vokietijos visuotinių rinkimų likus kiek daugiau nei savaitei, valdančioji kanclerio Gerhardo Schroederio Socialdemokratų partija (SDP) išsiveržė į priekį ir trimis procentais aplenkė konservatorių opoziciją, rodo penktadienį paskelbti visuomenės apklausos rezultatai.
Gerhard Schroeder
Gerhard Schroeder
Visuomeninės televizijos ZDF užsakymu atlikta apklausa parodė, kad socialdemokratus palaiko 40 proc. vokiečių, o Krikščionių demokratų ir Krikščionių socialinę sąjungas (KDS/KSS), kurių kandidatas į kanclerius yra Edmundas Stoiberis, - 37 procentai.

Iki šiol socialdemokratai kelis mėnesius atsilikdavo nuo krikščionių demokratų, bet dabar vos per keturias savaites juos prisivijo ir aplenkė.

Kaip rašo dienraštis "Die Welt", vėliau penktadienį turi būti paskelbti kitos, "Infratest-dimap" apklausos rezultatai, kurie rodo, kad SDP palaiko 41 proc. rinkėjų, o krikščionis demokratus - 38 procentai.

Rinkimai įvyks rugsėjo 22 dieną.

Apžvalgininkai pažymi, kad G.Schroederis į priekį išsiveržė dėl sugebėjimo puikiai vadovauti per praėjusio mėnesio katastrofiškus potvynius ir dėl savo nepritarimo karo veiksmams prieš Iraką.

Šie klausimai atsvėrė opią socialdemokratui G.Schroederiui didelio nedarbo problemą. Šiuo metu šalyje yra daugiau kaip keturi milijonai bedarbių - beveik tiek pat, kiek jų buvo prieš ketverius metus, kai G.Schroederis atėjo į valdžią.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.