aA
Vilniaus miesto valdybos sprendimu, Vilniaus merui Artūrui Zuokui ir sostinės savivaldybei teisės klausimais patars advokatų kontora "Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai". Tokį sprendimą Vilniaus miesto valdyba priėmė ketvirtadienį. Kaip pranešė Vilniaus miesto savivaldybė, tai pirmas atvejis Vilniaus savivaldybėje, kai mero patarėju tampa ne asmuo, o konkreti įstaiga.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas
© ELTA
"Toks konsultantas padės visapusiškai geriau spręsti savivaldybėje iškylančius teisinius klausimus ir sudarys didesnes galimybes vykdyti įvairius projektus, kadangi patarėjo darbo imsis ne vienas žmogus, o teisininkų komanda", rašoma pranešime.

Kaip BNS sakė Vilniaus miesto savivaldybės Teisės departamento vyriausiasis konsultantas Raivydas Rukštelė, šią advokatų kontorą pasirinko pats meras, nebuvo skelbtas konkursas.

"Pagal Viešo pirkimo įstatymą mes turėtume skelbti konkursą, jei suma, kurią mokėtume už paslaugas būtų didesnė nei 75 tūkst. litų per metus. Šiuo atveju paslaugos kainuos 50 tūkst. litų per metus. Dėl tokios sumos mes neprivalome skelbti konkurso", sakė R. Rukštelė.

Anot jo, pasirinkta būtent "Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai" advokatų kontora, nes "tai didžiausia ir viena iš geriausių Vilniuje esančių advokatų kontorų".

Advokatų kontora "Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai" teiks teisines konsultacijas, rengs teisinių dokumentų projektus, atliks dokumentų teisines ekspertizes, asistuos derybose su valstybinėmis, visuomeninėmis ar privačiomis institucijomis, atstovaus savivaldybei ir jos teisiniams interesams teisiniuose procesuose mero ar jo padėjėjo pavedimu.

Advokatų kontora vengs interesų konfliktų atstovaujant Savivaldybei ir kitiems klientams. Jei tektų atstovauti kitų klientų interesams prieš savivaldybę teismuose, susidariusios situacijos sprendimo būdai būtų derinami su savivaldybe.

Savivaldybė sutartimi įsipareigojo nuo šių metų gruodžio 10 dienos iki kitų metų gruodžio 10 dienos minėtai advokatų kontorai mokėti kiek didesnį nei įprastą mero patarėjo atlyginimą, tačiau jis realiai neprilygs realiems teisinių paslaugų įkainiams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.