aA
Jungtinės Valstijos ketvirtadienį paskelbė neremsiančios Rusijos prezidento Vladimiro Putino, jei jis įgyvendins savo grasinimus pulti čečėnų sukilėlių bazes Gruzijoje ir griežtai kritikavo jį dėl tokių užuominų.
Kariuomenė
"Jungtinės Valstijos tvirtai remia Gruzijos teritorinį vientisumą ir nepritars jokiems vienašališkiems Rusijos kariniams veiksmams Gruzijoje", - sakė Valstybės departamento atstovas spaudai Philipas Reekeris.

"Mes griežtai protestuojame dėl vakarykščių prezidento Putino pareiškimų, kuriais grasinama vienašališkais veiksmais prieš čečėnų taikinius Gruzijos teritorijoje, jei Gruzija nesučiups ir neperduos čečėnų kovotojų", - pridūrė jis.

Rusijos prezidentas V.Putinas trečiadienį griežtai pareikalavo, kad Gruzijos vadovybė padarytų galą "banditiškiems" išpuoliams į Rusijos teritoriją ir įspėjo, jog priešingu atveju Rusija pasinaudos Jungtinių Tautų deklaruojama nacionalinės savigynos teise. Jis taip pat įpareigojo šalies Generalinį štabą pateikti pasiūlymų dėl galimybių atakuoti teroristų bazes, jei vėl pasikartotų mėginimai prasiveržti į Rusijos teritoriją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.