aA
Arabų kalba transliuojama televizija "al Jazeera" ketvirtadienį pranešė gavusi nušalinto Talibano lyderio mulos Omaro pareiškimą, kuriame jis žada, kad jo organizacija nenurims, kol iš Afganistano neišstums amerikiečių pajėgų.
Mohammad Omar
Manoma, kad tai - vienintelė M.Omaro nuotrauka
"Dievui panorėjus šariato (islamo įstatymų) valdžia sugrįš į Afganistaną, o tikintieji džiaugsis Dievo pergale. Amerika Afganistane neatsikvėps, o mes nenurimsime, kol ji gėdingai nespruks", - sakoma pareiškime, kuris, televizijos teigimu, buvo gautas iš mulos Omaro.

"Amerika dėl savo tariamos valdžios apsigauna (manydama), kad bus geresnė už ankstesnius okupantus. Tačiau ji gerai neperskaitė Afganistano istorijos", - rašoma pareiškime, kuriame nurodyta rugsėjo 11-osios data, tačiau nėra jokio parašo.

Mula Omaras Ameriką pavadino "tarptautinio terorizmo gynėja".

JAV remiamas Afganistano prezidentas Hamidas Karzai anksčiau teigė, kad, jo įsitikinimu, mula Omaras tebėra gyvas ir kad praėjusią savaitę jį nužudyti kėsinosi daugiau kaip penkerius metus šalį valdę talibai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.