aA
Irako ambasadorius Jungtinėse Tautose (JT) Mohammedas Aldouri ketvirtadienį pareiškė, kad Jungtinių Valstijų prezidento George'o W.Busho kalboje JT Generalinėje Asamblėjoje nuskambėjo "ilgiausia prasimanymų virtinė".
Question mark
Jis taip pat pareiškė, kad šia kalba JAV vadovas siekė nukreipti tarptautinės bendrijos dėmesį nuo Izraelio ir palestiniečių konflikto.

Ambasadorius pabrėžė, kad Jungtinėms Valstijoms nesiseka rasti kokių nors įrodymų pagrįsti savo kaltinimus, kad Irakas susijęs su terorizmu. Todėl prezidentas G.W.Bushas "pažėrė ilgiausią iš kada nors kurios nors šalies lyderio išsakytų prasimanymų tiradą".

"Galiu pasakyti tik tiek, kad prezidento Busho kalboje nebuvo nė lašo tiesos", - sakė jis. Kreipdamasis į JT Generalinę Asamblėją, JAV prezidentas sakė, kad "veiksmai bus neišvengiami, jei JT nepavyks priversti Bagdado nusiginkluoti". "Jei Irakas nepaklus JT rezoliucijoms, Bagdado vyriausybė neteks valdžios", - sakė jis.

M.Aldouri pabrėžė, kad Jungtinės Valstijos pasirengusios imtis veiksmų prieš bet kurią nepriklausomą valstybę, kuri atsisako paklusti Amerikos diktatui.

Šiuo atveju, sakė Irako ambasadorius, prezidentas G.W.Bushas mėgina nukreipti dėmesį nuo "realios grėsmės taikai, kurią kelia jo vyriausybės parama Izraeliui Artimųjų Rytų konflikte".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.