aA
Už neteisėtą šaunamojo ginklo ir šaudmenų laikymą Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį 10 tūkst. litų bauda nuteisė žinomą uostamiesčio nusikalstamo pasaulio atstovą Sergejų Bėgliką.
Money
Vasario mėnesį pagal Kauno policijos pareigūnų operatyvinę informaciją Klaipėdos policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) pareigūnai atliko kratą 31 metų S.Bėgliko namuose, kur ieškojo vogtų daiktų.

Pareigūnai patalpoje, kurioje laikomos malkos, rado pistoleto duslintuvą ir 16 šovinių. Namo vonioje tarp skalbinių buvo rastas paslėptas savadarbis pistoletas su 8 šoviniais, taip pat name rastas laikrodinis sprogdinimo mechanizmas, sprogdikliai ir, kaip spėjama, 19 amžiaus šautuvas.

S.Bėglikas neprisipažįsta namie laikęs ginklus ir teigia nežinąs, kaip jie ten atsirado. Jis tik pripažįsta prieš kelis metus nusipirkęs senovinį šautuvą.

S.Bėglikas jau 5 metus negali vaikščioti ir juda sėdėdamas invalido vežimėlyje. Sunkius sužalojimus jis patyrė autoavarijoje.

Teismas, atsižvelgęs į teisiamojo sveikatos būklę bei į tai, kad padarytas nusikaltimas nėra sunkus, jo nenuteisė laisvės atėmimo bausme ir skyrė piniginę baudą.

Teismas taip pat konfiskavo visus name rastus ginklus.

Apylinkės teismo nurodymu, prokuratūrai palikta teisė nuspręsti, ar S.Bėglikui kelti administracinę bylą dėl be leidimo įvežto senovinio ginklo.

Teisme liudiję policijos pareigūnai linkę manyti, kad pistoletą vonioje, pradėjus kratą, paslėpė pats S.Bėglikas, kurį jie įvardija kaip vienos žymiausių prieš kelis metus veikusių nusikalstamos gaujos vadeivą.

Baltarusių tautybės, Lietuvos pilietybę turintis niekur nedirbantis S.Bėglikas pareigūnų buvo įvardijamas vienos stipriausių Klaipėdos grupuočių vadu.

1994 metais jis buvo teistas už Raudonojo Kryžiaus ligoninės gydytojo sumušimą, kai šis bandė jį išprašyti iš skyriaus patalpų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.