aA
Bendradarbiaudama su JAV karinio jūrų laivyno žvalgybininkais Sicilijos policija suėmė 15 pakistaniečių - įtariamų "al Qaeda" narių, ketvirtadienį pranešė policijos atstovas spaudai.
Handcuffs
"Radome įdomių dokumentų, kurie pagrįs kaltinimus, - per spaudos konferenciją Palerme sakė Santi Giuffre. - Dokumentai rodo, kad esama ryšio su "al Qaeda".

"Esame įsitikinę, kad šie žmonės priklauso teroristinei organizacijai. Be to, esame beveik tikri, kad ši organizacija yra "al Qaeda", - pridūrė jis.

Pasak S.Giuffre, policininkai aptiko telefono numerius, tarp kurių buvo keli ispaniški ir prancūziški numeriai, - jie susiejo šeštadienį sulaikytus vyrus su "al Qaeda". Kalbėdamiesi pakistaniečiai naudojosi kodiniais pavadinimais ir žodžiais, kurie tik sustiprino įtarimus dėl ryšių su "al Qaeda".

Iš Kasablankos į Tunisą, Maltą ir Libiją plaukusiame jų laive, kuris yra registruotas Rumunijoje, buvo rasta užrašų ir dokumentų, kuriuose minimas Osamos bin Ladeno tinklas.

Iš Maroko į Sicilijos pietuose esantį Dželos uostą pakistaniečiai prekiniu laivu atplaukė praėjusį mėnesį. Vis jie turėjo lėktuvo bilietus skristi iš Karačio į Kasablanką.

Spaudos konferencijoje dalyvavo medžiagą rinkę JAV karinio jūrų laivyno žvalgybininkai ir keturi laivyno karininkai, tačiau į klausimus jie neatsakinėjo.

Prokuroras Francesco Messineo atmetė galimybę, kad įtariamieji planavo išpuolį Italijoje, tačiau sakė, kad jie čia galbūt mėgino susisiekti su bendrininkais.

Per praėjusius metus Italija aktyviai prisidėjo prie Jungtinių Valstijų karo su terorizmu - Italijos pareigūnai suėmė daugiau kaip 40 įtariamųjų ir įšaldė įtartinas bankų sąskaitas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.