aA
Interneto aukcionas "eBay" sustabdė sandorį dėl paveikslo, kurio pradinė kaina buvo 25 centai, o pardavimo kaina - 135 805 JAV doleriai (543 220 litų). Aukcionas apkaltino Golfpurlio (Golfpoorly) pravarde prisistačiusį pardavėją bandymu dirbtinai pakelti kainą.
Nemažą sujudimą sukėlusį paveikslą, apibūdinamą kaip "laukinė abstrakcija", Golfpurlis esą įsigijo prieš daugybę metų sendaikčių išpardavime. Kolekcininkai vylėsi, kad paveikslas yra iki šiol nežinotas įžymaus modernisto Ričardo Dybenkorno (Richard Diebenkorn) kūrinys.

Paaiškėjo, kad paveikslo pardavėjas yra teisininkas iš Sakramento Kenas Voltonas (Ken Walton). Jis įvairiais vardais aukcione veikė ir kaip pirkėjas, taip stengdamasis išprovokuoti aktyvias varžytines ir pakelti kainą, pranešė "eBay".

Pats K. Voltonas agentūrai "Reuters" sakė, jog pasiūlymas dėl kainos buvo pateiktas netyčia. Jis neigė stengęsis manipuliuoti varžytinėmis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.