aA
Užvakar vakare Šiauliuose buvo sulaikytas 20 metų mažeikiškis, pas kurį rastos 32 netikros penkių litų monetos. Vaikinas prisipažino, jog jau spėjo realizuoti dvi tokias monetas.
Apie 23 val. į prekybos centrą "Maxima" jaunuolis pasiėmė alaus ir prie kasos pardavėjai padavė penkių litų monetą. Kilus įtarimui, kad pinigas netikras, moteris apie tai pranešė apsaugos darbuotojui.

Vaikinas buvo sulaikytas. Pas jį buvo rasta dar 31 netikra penkių litų nominalo moneta.

Studento pažymėjimą policininkams pateikęs sulaikytasis sakė, jog vakar iš Mažeikių atvyko į Šiaulius aplankyti čia gyvenančio draugo. Netoli autobusų stoties jį esą užkalbino nepažįstamas vyriškis ir pasiūlė pigiau įsigyti neva brokuotų penkių litų vertės monetų. Už 34 monetas mažeikiškis nepažįstamajam sakė sumokėjęs 110 litų.

Dviem netikromis monetomis vaikinas buvo spėjęs atsiskaityti už parduotuvėje "Minima" pirktas prekes. Ten netikri pinigai pardavėjai įtarimo nesukėlė.

Vakar Šiaulių tardymo skyriaus pareigūnai iškėlė baudžiamąją bylą dėl netikrų pinigų paleidimo į apyvartą. Už tai baudžiama laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

"Lietuvos rytas"