aA
Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tony Blairas trečiadienį kreipėsi į šalies parlamentą su prašymu kiek vėliau šį mėnesį susirinkti į neelinę vienos dienos sesiją apsvarstyti Irako krizę.
"Norėčiau su jūsų leidimu nuo rugsėjo 23 dienos per savaitę sušaukti parlamentą vienos dienos debatams", - rašoma T.Blairo laiške Bendruomenių Rūmų pirmininkui Michaelui Martinui (Maiklui Martinui).

Britanijos ministras pirmininkas kone be išlygų remia JAV prezidento George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) ryžtą jėga nušalinti Irako lyderį Saddamą Husseiną (Sadamą Huseiną), tačiau tokia premjero pozicija susiduria su vis didėjančiu pasipriešinimu net jo paties Leiboristų partijoje. Todėl T.Blairas ne kartą buvo ragintas suteikti parlamentui progą apsvarstyti šį klausimą.

Parlamentas po vasaros atostogų oficialiai darbą turėtų pradėti iki spalio 15 dienos.

Ketvirtadienį T.Blairas ketina susitikti su dviejų pagrindinių opozicinių partijų - konservatorių ir liberalų demokratų - lyderiais ir aptarti su jais Irako klausimą, pranešė pareigūnai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.