aA
Jungtinių Valstijų diplomatinės misijos Vokietijoje, Danijoje, Italijoje ir Liuksemburge trečiadienį gavo laiškus su įtartinais baltais milteliais, pranešė JAV Valstybės departamentas.
Letters
"Vietos pašto siuntose buvo aptikta nežinomos kilmės baltų miltelių", - agentūrai "Reuters" sakė JAV pareigūnas, remdamasis informacija iš JAV ambasadų Kopenhagoje, Liuksemburge bei Romoje, taip pat konsulatų Diuseldorfe, Frankfurte, Hamburge, Leipcige ir Miunchene.

Jau nustatyta, kad į JAV konsulatus Hamburge bei Miunchene atėjusiuose laiškuose buvo cukraus. "Tai nekelia jokio pavojaus. Atrodo, jog tai buvo nevykęs pokštas", - sakė Miuncheno policijos atstovas spaudai.

2001 metų spalį ir lapkritį Jungtinėse Valstijose nuo laiškuose buvusių juodligės sporų apsikrėtė ir mirė penki žmonės, o dar 20-čiai teko gydytis ligoninėse. Laiškai su juodligės sukėlėjais JAV politikams bei žiniasklaidos atstovams buvo pradėti siuntinėti po rugsėjo 11-osios atakų Niujorke bei Vašingtone.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.