aA
Trečiadienį Klaipėdos apygardos teisme paskelbtas nuosprendis tris epizodus jungiančioje baudžiamojoje byloje. Už tyčinius nužudymus ir kitus nusikaltimus nuteisti iš viso septyni Klaipėdos miesto ir rajono gyventojai, tarp kurių 5 nepilnamečiai.
Dar vienas iš įtariamųjų, pasislėpęs nuo policijos, bausmės kol kas išvengė.

ELTA primena, kad 2000 metų gegužę šešiolikmetis Steponas Vygantas, penkiolikmetis Aleksandras Galuzinas ir 20 metų Darius Kesminas netoli Taikos prospekto, laukymėje prie Pempininkų prekybos centro, užpuolė 34 metų Ričardą Veršinską. Atėmę pinigus jaunuoliai ne tik stipriai sumušė vyriškį, bet ir subadė peiliu. Auka nuo patirtų sužalojimų mirė vietoje.

Kiek vėliau, 2000 metų birželio mėnesį, A.Galuzinas, septyniolikmečiai Andrius Griškevičius, Darius Galdikas ir šešiolikmečiai Edmundas Tamašauskas bei Julius Vaitkevičius pačiame uostamiesčio centre, Danės gatvėje, užpuolė septyniolikmetį Martyną Milašių. Užpuolikai savo auką sumušė itin žiauriai, talžė lazdomis ir kastetais. Maždaug po mėnesio M.Milašius nuo sunkių sužalojimų mirė ligoninėje.

Tuo jaunųjų nusikaltėlių siautėjimas mieste nesibaigė. Bene didžiausią rezonansą Klaipėdoje sukėlė rugpjūčio mėnesį įvykdyta žmogžudystė. Bandydami apiplėšti penkiasdešimtmetį 15 maršrutinio mikroautobuso vairuotoją Benį Garnelį S.Vygantas ir penkiolikmetis Edvinas Pinaitis vėlai vakare, važiuodami Liepojos plentu, jį subadė ir, pagrobę apie 300 litų, paliko mašinoje. Medikų pastangos išgelbėti vyriškio gyvybę buvo bevaisės ir jis po poros savaičių ligoninėje mirė. Ant jaunuolių aukos kūno medikai rado apie 20 durtinių ir pjautinių žaizdų.

Išnagrinėjęs bylą teismas S.Vygantui skyrė 9 metus ir 6 mėnesius, o J.Vaitkevičiui - 9 metus laisvės atėmimo, bausmę atliekant sustiprintojo režimo pataisos darbų kolonijoje. D.Kesminas taip pat sustiprintojo režimo pataisos darbų kolonijoje turės praleisti 12 metų, o E.Tamašauskas - 4 metus. A.Galuzinas bausmę atliks bendrojo režimo auklėjimo darbų kolonijoje, teismas jam skyrė 8 metus nelaisvės. D.Galdikui laisvė atimta 4 metams, o E.Pinaičiui - 7 metams, bausmę atliekant taip pat bendrojo režimo pataisos darbų kolonijoje. Kai kurių nuteistųjų turtas konfiskuotas, trys iš jų, iki šiol buvę laisvėje, suimti teismo salėje.

A.Griškevičiaus policijai nepavyko rasti. Jam byla sustabdyta.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.