aA
Klausimas

Laba diena.

Visada skaitau Jūsų straipsnius ir jie man patinka, nes padeda spręsti kai kurias savo problemas.

Dabar perskaičiau Delfi svetainėje straipsnį “Ar jūsų partneris meluoja?” ir supratau, kad aš užkibau ant inteligentiško melagio kabliuko.

Mes draugaujame ne pirmi metai ir jis man pastoviai meluoja, aš dėl to kankinuosi. Ne kartą apie tai kalbėjau su juo atvirai, kad mane tai žeidžia ir aš nervinuosi, kai jis pasako, kad paskambins ir dingsta savaitei. Jis man aiškina, kad tai daro ne piktybiškai, bet situacija kartojasi nuolat.

Kai susitinkam viskas būna gerai. Man atrodo, kad jis mane myli, ne tik sako, kad myli. Bet tragiškiausia, kad aš jį myliu ir nieko negaliu su savimi padaryti. Nors tie melavimai mane labai kankina. Prisižadu nekreipti į tai dėmesio, bet nieko neišeina.

Bandžiau draugauti su kitu vyriškiu, bet tai man neįdomu, man reikia tik jo. Ką Jūs man patartumėte.

Su pagarba Miglė.

Atsakymas

Laba diena, Migle.

Man atrodo, kad jūs jaučiate neteisybę: jis jus apgauna, o jūs jį mylite. Tačiau, manau, kad tokia “neteisybė” yra dažna tarp žmonių. Juk žmonės tarsi žaidžia: aš vejuosi - tu bėgi. Tu vejiesi - aš bėgu. Tarsi dabar yra jums eilė vytis, o jis bėga. Tačiau ne žmonės sugalvojo šį žaidimą, žmonės gali tik jam paklusti atsidusus. Nesakau, kad tai lengva, bet ilgainiui įpranti.

Sėkmės.
Olegas

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.