aA
Naujausiais duomenimis, trečiadienį popiet, apie 15 valandą, miške ir pievose Smiltynėje keturiose skirtingose vietose kilęs gaisras operatyviai lokalizuotas. Ugniagesių nuogąstavimai, kad jis gali išplisti, nepasitvirtino.
Gaisras Smiltynės miške
Gaisras Smiltynės miške
© BNS foto
Baimintasi, kad jūros pusėn pučiantis stiprokas vėjas gali padėti ugniai sparčiai išplisti, tačiau sustiprintos ugniagesių pajėgos sugebėjo mažiau nei per valandą lokalizuoti gaisrą. Keturi nauji židiniai buvo pastebėti netoli tos vietos, kur antradienį išdegė iki 3 hektarų miško ir miško paklotės. Koks plotas išdegė šįkart, kol kas nepranešama, tačiau tikimasi, kad nuostoliai bus mažesni.

Kai kur dar yra rusenančių židinių, rūksta paklotė. Stipresnis vėjas šiose vietose lengvai vėl įpučia ugnį, todėl būtina nuolat budėti. Įvykio vietoje dirba septyni ugniagesių ekipažai, jiems talkina apie 50 kariškių. Manoma, kad gaisravietėje teks budėti per naktį, kaip tai buvo daroma ir užgesinus gaisrą antradienį.

ELTA primena, kad tai jau 23 gaisras Kuršių nerijoje šiemet. Daugumą jų miškininkai užgesino savo pajėgomis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.