aA
Visame pasaulyje tradiciniu Kalėdų dekoro elementu yra laikomas Kalėdų vainikas. Jis dažniausiai kabinamas ant durų, tačiau puikiausiai tinka ir ant sienos, eglutės, palubėje ar net padaryti visą vainikų girliandą.
Kalėdų vainikas
Kalėdų vainikas
Tačiau labai klaidingai manoma, kad Kalėdų vainiką galima pinti tik iš eglių šakų. Anaiptol. Yra daugybė būdų pasigaminti originalų vainiką, kuriuo galėsite ne tik papuošti savo namus, bet ir padovanoti draugams bei artimiesiems. Tereikia tik duoti laisvę savo fantazijai ir turėsite nepakartojamą Kalėdų vainiką.

Pateiksime Jums keletą idėjų, kurioms realizuoti neprireiks didelių lėšų, o rezultatas bus stulbinantis. Pavyzdžiui, ar pagalvojote kada nors, kad šventinį vainiką galima pasidaryti iš...makaronų... Taip taip, iš tų pačių, kuriuos verdame, nusipirkę paprasčiausioje parduotuvėje. O jeigu dar jie bus įvairių formų - išeis nuostabus vainikas. Beliks jį tik nudažyti geltonais bronziniais dažais, ir jūsų kambaryje bus nepakartojamas šventinis akcentas.

Kalėdų vainikas

Dar viena puiki medžiaga jūsų vainikui - vijoklių arba vynuogių šakos. Jos turėtų būti nesudžiūvusios, kad pinant nelūžinėtų. Supynę vainiką, galime jį dekoruoti taip, kaip patinka - panaudojant džiovintas gėles ar įvairiaspalvius kaspinus.

Kas nebijo būti labai originalus, gali pabandyti vainiko gamybai panaudoti ypač netradicines medžiagas - kamščius nuo vyno butelių, pajūryje surinktus akmenėlius ar supinti vainiką iš dviejų suvytų medžiagos juostų.

Be galo linksmai atrodo vainikas iš ryškiaspalvių medžiaginių "varlyčių", kurios atrodo tarsi gėlės ir džiugina akį.

Kaip matote, fantazijai ribų nėra - čiupkite viską, kas tik šaus į galvą. Gal tai bus įvairiausi kankorėžiai ir gilės, gal džiovintos javų varpos, o gal tiesiog...makaronai! Būkite originalios!

Linkime paties gražiausio Kalėdų vainiko ir pačių nuostabiausių Kalėdų!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.